Vi kommer älska dig då

Hanna Hedlund – Besvärjelse (klicka och lyssna)



Du kommer resa dig och gå, du kommer lära dig mitt namn
Det kommer tidvis att bli svårt, det blir kallt och åskan kommer gå
Men jag ska gnugga dig varm, jag ska viska ditt namn
du ska somna i min famn
Vi kommer älska dig då


Och det kommer att bli tjat, och vi kommer säga nej
Du kommer smälla i dörrar och skrika: ”jag hatar dig”
Det blir många hårda ord när du sätter oss på prov
för att se om vi står kvar
Vi kommer älska dig då


Och så kommer det en dag, när någon sliter ditt hjärta itu
Du gråter på ditt rum, och vi undrar: vad gör vi nu?
För den tröst som vi vill ge, den vill du inte ha
Du kommer vända dig bort, du kommer be oss att gå
Och vi, vi kommer älska dig då


Du växer och blir stor, och en dag är du längre än jag
Hittar nån annanstans att bo, det är tyst, ditt rum står tomt
Vi ställer in nåt gamalt skräp, och blir sittande en stund
och tänker tillbaks
Vi kommer älska dig då

Men det kommer alltid finnas de, som vill sätta dig plats
Och de som vill tala om att du är ingenting värd
Men då minns du vad vi sagt, och du vet att de har fel
Du kommer inte höra på
Du kommer vända dig och gå

Och vi ska följa dina spår, vi vill veta vad du gör och hur det går
Och sen efter några år, sitter vi barnvakt så ofta vi får
Och vi är stolta, kan du tro, stolta som få
när vi ser dig med de små
Vi kommer älska dig då


Och så en mörk och kulen höst, när din far är gammal och mor är trött
Då tar du dig tid, kommer över nån söndag med en flaska vin
Du gör vinter i vår trädgård, medan vi sitter och ser på
och sen äter vi en bit
Vi kommer älska dig då

Jag lägger handen mot din kind
Mina läppar mot din panna
Och jag viskar några ord som du inte kan förstå
Men som ska skydda dig ändå


Rubrik överflödig

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren sitta och lata sig på stranden.

– Varför är du inte ute och fiskar? frågade affärsmannen.

– Därför att jag fångat tillräckligt med fisk för idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.

– Varför fångar du inte mer fisk när du har tid? sa affärsmannen.

– Vad skulle jag göra med den fisken? undrade fiskaren.

– Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret. Med pengarna kan du köpa en motor till din båt. Sen kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät. Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du att ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiskeflotta, sälja den och tjäna massor med pengar.

– Vad ska jag göra sen? frågade fiskaren.

– Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.

– Det är ju precis vad jag gör.

(textförfattare: okänd)


En God Jul

Idag är jag tacksam. Jag hade en fin julafton igår, om än lite trött. 3 av 5 somnade till Kalle...men lillbror och Farmor höll sig vakna i alla fall. Sen laddade vi med kaffe och lussebullar direkt från ugnen (helt eget verk, stolt.) och efter världens godaste köttbullar (mammas verk) var vi väldigt pigga till julklapparna! Farmor fick ett förstoringsglas med lampa, hon kunde läsa recept i "Sju sortes kakor" utan glasögon och var väldigt glad åt det, det var jag med. Idag har jag tittat på julkonserter på tv och ätit köttbullsmacka med rödbetssallad. Mmmmm..
Är det här ett intressant inlägg? Jag tror inte det. Men vi fortsätter så.. idag ska jag inviga mina nya varma skor. Sen duscha och inviga nya hårfönen. Sen inviga nya parfymen. Sen inviga nya lakanen (sova).

Juldagsutång? Frågetecktet kvarstår. God fortsättning kära vänner.

if there's a story to be told

allt jag skriver ikväll blir sådär opublicerbart. det är sånt som ni ändå inte vill läsa. jag vet hur det är när hjärnan vill men kroppen inte orkar. jag vet hur det är när kroppen gör men hjärnan inte vill. jag vet hur det är när hjärtat har ont och hjärnan inte hjälper till. jag vet hur det är när hjärnan inte vet och magen inte känns. jag vet mycket, men vill veta mycket mer.


this flower needs somewhere to go

igår hade jag pusskalas med grabbarna på blåsippan. det övergick i ett pusskrig, som jag förlorade. men att vara förlorare i ett sånt krig är att vara vinnare typ. två kärleksförklaringar fick jag också. gjorde min dag. barn är bäst. att få barn kommer (som sagt) vara så MAXAT!!! haha

Gonatt & puss

(sörjer min 1-dagarsjul. det blir ju ingen julefrid. att kolla på film och äta resterna ur paradis-asken ingår liksom i konceptet. jag vill inte jobba. buhu.)

all is calm all is bright

Det är kallt och jag lyssnar på julmusik. Jag gillar julen. Undrar hur jag firar jul om 10 år. Det är så dumt att man oroar sig så mycket kring framtiden. Jag tror framtiden har en massa fint att ge till mig. Många fina jular. Och mycket mer. Jag vill skaka bort oron som bor i min kropp. Don't worry, be happy. Men, det mesta är liksom lättare sagt än gjort. Vi får jobba på det.
Och om 10 år så ler vi åt idag.

(Fånga dagen, får jag göra en annan dag.)


Tusen plåster...


Helg går hand i hand med bloggtorka. Trötthet går hand i hand med ikväll. Vi är verkligen djur. Speciellt i kön till garderboben. Fast mest ni.


Dessa jävla glassorter!!!

Men jag har ju tur som bara har goda sorter att välja mellan. Det jobbiga är att jag bara får välja en... Måste. Välja. Rätt.


Not a Robot

Mittiveckannöje = gött. Bra sällskap, god mat, bra livemusik. Mittiveckanledighet är också gött. Då kan man damsuga rummet (så slipper man göra det i helgen) och kolla på sköna repriser. Såg på Skavlan och fick se Marina and the diamonds. Gillar låten. Och rösten. Ballt.

Apropå det där med två ben..

Ta er tid åt klippet. Fyra och en halv minut. http://www.svenskahjaltar.se/article8243760.ab

ps. datapinne :) ds.


It's the climb

Jag trippar inte längre runt på fluff-molnen jag hade med mig hem från Spanien. Men det är inte heller konstant mulet. Det är lite lagom ni vet. Lite varken eller. Lite både och. Ser fram emot smått och stort. Snart och sen. Sån där julefrid. Livemusik. Och mera utlandssol.

  


Ole dole doff...

Träffade Vickan i Skhlm C idag. Victoria Svensson, ni vet. Hon har gjort allt det där som jag drömde om att göra. Idag hade jag möte med bossen, om mål, strategier, övertygelse, tro och energier. Viktiga grejer inom sälj. Och i livet. I slutändan handlar det egentligen alltid bara om att bestämma sig. Men innan man bestämmer sig så måste man välja. Man måste välja vad man ska bestämma sig för. Bestämma sig för vad man väljer. När man väl har bestämt sig (på riktigt) så blir det så. Vad man än väljer, så väljer man också bort något. Jag kan ju liksom inte ens välja glass-sorter till min bägare!!! Och så ska man göra nåt slags val som typ går ut på att välja en glass-sort för resten av livet. Choklad är ju alltid ett säkert kort liksom, med det kanske man tröttnar på? Vanilj är ju gott men kanske lite...tråkigt? Laktrits är ju spännande men citronsorbe kanske känns som nåt man kan äta mycket och länge och fortsätta tycka om det lika mycket? Fast, polkagris är kanske den som ändå är roligast? Kanske..eller...eh...GAHH.

...kinke, lane, koff, koffe, lane, binke, bane, ole, dole, doff!

Bloggtorka

Just nu kan jag tvinga fram ett innehållsrikt blogginlägg lika lite som jag kan tvinga mig själv att gå upp första gången alarmet ringer på morgonen... Det blir till att snooza, på obestämd tid. Vi får se när blogghjärnan vaknar till liv igen.

Puss på er få men ack så tappra läsare så länge, kan bjussa på en låt att förgylla måndagen med, lyssna och njut. Concept Store – Damn!


Tålamod nog att bli förstådd

Vi förstod aldrig varandra. Men den här låten är fruktansvärt fin.

20

Idag håller jag mig till julmust och ingefärste. Klokt. Jag är ofta ganska klok, framförallt i teorin. I praktiken är jag ibland ganska handfallen.

Skönheten blev odjuret

Såg nåt äckligt program på tv om plastikoperationer. Vidrigt var det. Knivar i ögonen och stygn i näsan. Blodigt. Jag höll för ögonen och bad mamma säga till när det var slut. Jag hade väl i och för sig blundat lika mycket om det var en arm, en mage eller ett hjärta som hade opererats, så det hör ju egentligen inte till saken. Men när man ser knivarna, blodet och stygnen känns det så sjukt att man utsätter sig för det.. frivilligt.

I dokumentären följdes en mörkhyad kvinna (typ olivfärgad?) som smörjde sin hy med en hudkräm som skulle ha blekande effekt. Hon hade gjort det i 6 veckors tid nu och fotat sig själv varje dag för att se förändringen. Men varken hon eller någon annan kunde se någon förändring. Hennes dotter, som troligtvis var i yngre tonåren, bad sin mamma att sluta försöka bleka sin hy. Men mamman sa att hon alltid skulle drömma om att en dag vakna upp och vara ljus. Och är man ljus kör man bus-krämer trots stanken och solariestek trots förtidsrynkor.

Jag är inte emot plastikoperationer men jag tar avstånd ifrån dem. Kan man säga så? Det kan man nog inte. Alla får naturligtvis göra vad de vill med sina kroppar. Men det är något i mig som skriker nej. Jag lägger också löjligt många kronor på puder, sprayer, krämer och annan skit men någonstans går en gräns. Skönheten har blivit så oskön. Jag är rädd. För varje ditopererat bröst, bortopererat revben och rakopererad näsa blir jag rädd för vart vi är på väg, för vad som väntar längre fram...


Jag har två ben jag har två ben

Det nya mantrat jag sedan i lördags upprepar för mig själv när nåt är jobbigt. För att inse att det liksom inte alls är särskilt jobbigt. Typ, jag har en finne i pannan = inte så jobbigt. Mina två ben kan dansa lika bra för det. Bra att påminna sig själv om. Idag när jag jobbade såg jag en kvinna som hoppade fram på 2 kryckor och 1 ½ ben. Från knäet och ner på höger ben så var det tomt. Då kände jag mig ganska lyckligt lottad. Vi tar så mycket för givet. Tack för att jag har två ben.




Sky is the limit

Ju yngre man är desto mer framtid har man (förhoppningsvis). Och framtiden är så fantastiskt, för där kan vad som helst hända. Det som inte hänt och inte händer nu, kan hända där. När man är 5 är ingen dröm för stor. Sen blir drömmarna lite större för varje år som går. Och du blir lite mindre, trots att du växer. Många drömmar växer ikapp, och förbi dig. Det är många saker man inte kan när man är 5. Läsa, är ett exepmel. Se omöjligheter, ett annat. Ju mer vi lär oss, desto mindre kan vi. Märkligt.

    

RSS 2.0