bum like you

tonight I'm doing robyn

  


Neggo-Lollo returns

Extremt dålig måndag.


ÄH

Upp upp upp upp


Kom på en grej

Dom flesta har inte varit i mitt kök (eller åh, det är ju inte ens mitt kök. Men köket i huset där jag bor i alla fall). Vissa har det.

1. Alla som vart i "mitt" kök kan ju vara glada över det eftersom det är få förunnat. Haha.
2. Tänk att ha ett mitt kök utan situationstecken.. längtar lite.


Är du en av dom...

..som ger hunden godis när den kissar på mattan? Då har jag ett tips till dig (ditt lilla pucko). Sluta med det.


Obligatorisk rubrik

Jobb, överraskning, jobb, linnros, jobb har stått ivägen för bloggflow i helgen. Kanske inte har nåt direkt flooow ikväll heller men tid har jag i alla fall. Tankar har jag också. Men inte så många ord just nu. Återkommer. Kanske senare ikväll. När mörkret lagt sig på riktigt liksom. Kanske imorgon. Nu lät det ju typ dramatiskt, eller? Det är det inte alls. Har bara inget att säga just nu. Herrå.


Puss

Träffade världens sötaste lilla unge idag, typ 2 år. Hon fick lite blåbär och mullbär av mig, jag pratade med henne fastän hon inte förstod svenska. Och hon tuggade och skrattade och pekade. När hon gick så vände hon sig om, satte handen för munnen och kastade iväg två slängkyssar till mig. Hennes slängkyssar var världens finaste och mycket bättre energikick än min koffeinvätska! Här kommer en till er, om än inte lika fin..




FIMPA

Jag ser på "Kvällsöppet med Ekdahl" på TV4 där det ikväll diskuteras tobak. Rökning och snus. Rosa snusdosor med mintsmak och blombeklädda cigarettpaket med tunna rosafiltrade cigaretter. Coolt, eller? Varannan ung kvinna röker idag (enligt programmet). Jag är varannan kvinna, fast den andra halvan. Det är jag glad, och stolt över. Fräscht! Jag skulle på ett sätt tycka om ett totalförbud mot tobak. Men samtidigt är svårt med förbud, vi kan ju inte förbjuda ALLT som är skadligt. Det är svårt med gränsdragning. Vart går gränsen? Choklad är ju också ohälsosamt, inte på samma nivå som tobak, var någonstans emellan tobak och choklad går i så fall den där gränsen?

Inbjuden till debatten var någon informationschef för något tobaksföretag och jag tänker.. och det jag tänker är typ, att det verkar väldigt tråkigt att jobba på ett företag vars affärsidé och vision på sätt och vis går ut på att göra människor sjuka. För som företag kan ju knappast målet vara att sälja så lite tobak som möjligt? Nej, tvärt om. Man vill sälja så mycket cigg och snus som möjligt och den oundvikliga följden blir ju liksom fler lungcancersjuka och förkortade livstider.

Citat från DN.se: Varje år dör fem miljoner människor till följd av tobaksbruk i olika former. Det är fler än alla som dör i aids, malaria och TBC tillsammans, skriver WHO på sin hemsida och tillägger: "Det är den enda lagliga konsumentprodukt som dödar då den används på exakt det sätt som tillverkarna anger."

Motiverande att gå till jobbet på ett tobaksföretag? Inte särskilt...
Hur som helst, tobak är jävligt dumt och ofräscht. Jag är jävligt smart och fräsch. Haha.


Och när vi är inne på ämnet, vad är grejen med att (vissa, ganska många)
rökare tycker att det här är OK? Rök om du vill men ta hand om dina fimpar!

God morgon!!

Alltså mina nya frukostvanor kanske inte är det roligaste att få läsa om men hur gott ser inte det här ut? Snacka om bra start på dagen! Lyxfrukost i lyxglas med lyxsugrör. LYX. Innehållet är också lyx.. 1 banan, 1 dl blåbär, juice av 1 apelsin, 1 äggvita, ½ tsk chlorella. MEN det här var andra och sista frukostbloggen. Lovar.
  
(hela inlägget för att ha en ursäkt lägga upp bilden haha)

Maria Montazami

"Det ska vara bra pris och bra kvalité, precis som en själv."

matblogg

Haha. Så går det med frukosten när man börjat jobba på hälsoföretaget Go For Life. Mmmmm, göttigt. För alla som blir inspirerade gör såhär: mosa en banan, pressa ner juice från ½ apelsin, blanda i ½ tsk chlorella-pulver, släng i lite gojibär. Frukosten är serverad!!!



Djupdykning i arkivet

Det blir alltid en lite annan stämning när nästan alla sover men man själv är vaken. Som om det man gör inte räknas riktigt i tystnaden och mörkret. Sinnet öppnas en aning. Och hjärtat. Typ. Nu blir det öppenhjärtigt här. Sitter och skummar igenom gammalt som jag skrivit. Fastnade bland texter från våren 2009..

.

Jag mår nog som bäst när jag sover. Det bästa jag vet är när tankarna vilar.
2009-05-04 @ 17:42:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Just nu

Jag sitter här och lyssnar på fin musik med rosa lakan i mitt knä och orkar inte bädda min säng.
Blundar för morgondagen och hoppas att jag överlever den och alla andra dagar utan att dö.
2009-05-05 @ 01:20:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0) 

Kom och sätt dig, och var 11 igen

Livet består av tomhet
Och i slutändan är man ensam
Två saker som man aldrig kommer ifrån när man blivit stor nog att förstå dem

2009-05-09 @ 23:20:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0) 

har bara ett

Jag hade aldrig det där, och kommer aldrig ha.
Nej, jag hade aldrig det där och kommer aldrig ha.

Jag vill fokusera framåt. Men jag ser ingenting, jag ser ingenting där.
Jag vill ha en garanti! Jag vill veta att det kommer bli bra. Jag vill veta att någon kommer göra mig glad. Jag vill veta att jag kommer älska att leva.
2009-05-10 @ 00:24:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0)


Ovanstående är från en vecka i Maj. Mycket går i samma stil hela våren. Våren 2009. Den där våren innan studenten, våren som bara är ett enda långt firande. Eller ska vara. Hur som helst, det blir en lite annan ton där någonstans efter studenten. Och så kommer sommaren. Och hösten. Och det låter väldigt annorlunda. Nu är det höst ett år senare och det låter annorlunda en gång till. Jag önskar att det är som att lära sig cykla, har man en gång lärt sig det så glömmer man det aldrig. Men jag anar att det inte är riktigt så. Man får lära sig att leva om och om igen.

Om det är någon av er som tagit sig igenom texten ända hit så vill jag passa på att be om ursäkt för ett förvirrat inlägg. Det jag tror att jag egentligen bara vill komma fram till och konstatera med det här inlägget är nog att jag är väldigt mycket gladare än vad jag var. Och jag vill fortsätta vara det.






7 dagar i veckan och no regrets

Det är nåt som är positivt med varje dag.
Måndag är jag ledig. Tisdag är jag ledig. Onsdag så är det snart helg. Torsdag då är det fredag imorgon. Fredag då är det fredag. Lördag då är det lördag. Söndag så är jag ledig imorgon (måndag hehe). Ja, så rullar det på sådär ungefär. Mer eller mindre. Varje dag är rätt schysst liksom. En sak som jag upptäckte på bussen hem idag, om jag vill skriva "kär" i ett sms så förslår min mobil lär, lås, kap, och lår före. Jag tyckte att "kär" borde kommit först.


Gå genom eld, men inte ikväll

Har ni kännt hur det kittlas i armvecket?

We're out of korv

Håkan vill inte att hans 5-åriga son ska bli bortskämd så han brukar säga till honom att korven är slut, för att lära honom att man måste JOBBA för att kunna äta mat, som korv.
Han blir nog fin, Håkans grabb.


Jag skrattar på jobbet!

Dagens citat

3. "Tränar du? Dina ben ser starka ut"

2. "Vill du ha kaffe? Kaffe latte? Jag kommer!" (och killen går och köper en latte till mig...!)

trumvirvel.....

1. "Det är inte många tjejer som är så speciella som du"

HAHA!


vaken

tänk om man aldrig behövde sova. tänk om det bara var en grej man gjorde då och då bara för att det är lite mysigt liksom. inget måste för att orka med morgondagen. det vore grymt. skulle passa mig perfekt. who's with me? synd som fan att det inte är så.

och när du lämnar mig, så gör det cool säg.


?

ska det växa från ett pirr, eller växa fram ett pirr?

and the tears there are no stopping them

you better love me I better love her you better love him we better love them



nu eller nåt

vaken längtansfull fundersam trött online förkyld nyfiken orolig tillgänglig tveksam tacksam


En av de (få?) saker i livet som lever upp till förväntningarna

Händer i luften, svett i pannan, hjärtat precis där det ska vara.
Och fötterna långt över marken.




.

Hej


longing for mutual weirdness


Sweet dreams

Ser på fotbollsgalan. Det gör nästan lite ont att göra det. Fotbollen har varit så stor del i mitt liv. Och jag minns så tydligt alla dessa fotbollsgalor jag suttit framför genom åren och drömt om att en gång stå där själv. Jag har lovat mig själv att jag en gång skulle göra det. Men någonstans på vägen dit så förändrades drömmen och löftet bröts. Ju närmre drömmen jag kom rent tidsmässigt desto längre ifrån kom den rent möjlighetsmässigt. Ju närmre jag kom desto längre blev vägen dit. Den blev för lång. Jag kan sakna att vara 12 och drömma om VM 2011.


dryga 08:or

En kund berättade för mig att han var 13 år första gången han åt banan. På den tiden fanns inga gojibär, ingen torkad annanas. Och det var knapert under kriget. Men hans mor var duktig på att hushålla med resurserna så han hade aldrig behövt gå och lägga sig hungrig. Han lät nöjd när han berättade om det, nästan stolt. Sen avslutade han med att säga att jag såg ut att ha levt på bra mat. Det är spännande att träffa människor. En annan kund jag pratade med idag frågade mig vilken stad jag kom ifrån och han blev förvånad när jag sa Stockholm. Han tyckte inte att jag var tillräckligt osocial och dryg för det. Vad är det med oss Stockholmare? Vi får nog rycka upp oss!


Idag har jag förmodligen glömt om ett par år

Det viktigaste med en tröja är ju att man gillar den. Right? Bra, då kör vi på det. Tar tillbaka allt jag sagt. Ha på dig vad du vill.

Idag var det rätt segt att traska hem från bussen. Det var inte så kallt men det var så tråkigt, kändes så långt. Ja, det var allt. Djupare än så blir det inte ikväll. Har inget flow. Ska sova så att jag fixar sjukt bra provision imorgon. Håll inte så hårt i pengarna imorgon folket, ni kan ändå inte köpa kärlek för dem så då kan ni lika gärna lägga dem på mina alger och bär. Då säger vi så.

Sweet dreams


Love hurts

Ibland när jag och min hjärna håller oss vakna om natten är Youssef också vaken. Så dödar vi lite tid tillsammans. Igår ville han förklara sin kärlek till mig..

..helt ok försök. ;)


kallt och stjärnklart en varm jacka och en varm famn

Det är så konstigt att man finns. Hur stor chans är det egentligen att bli född? Matte är inte min grej men finns det nåt geni där ute som kan göra en uträkning på det? Om jag räknar (läs tänker) på det lite i mitt huvud så kommer jag fram till det här svaret: inte stor. Den måste ju vara mindre än typ möjligheten att kamma hem högstaste högvinsten på det lottigaste lottot. Slutsats: VI HAR HAFT SÅN JÄVLA TUR OCH VI HAR VUNNIT FETASTE VINSTEN!!!
Känns bra. Är rätt nöjd. Lyllo mig. Och dig.


Skitväder och sinnesstämningar

Såhär, först tar jag en buss tidigare än vad jag behöver. Jag springer inte ens till bussen. När jag ska gå från tunnelbanan regnar det. Jag fäller upp mitt rain outside but sunshine in my heart-paraply. Det blåser som fan. Mitt positiva paraply blåser sönder. Två byggjobbare går förbi och skrattar lite åt mig och mitt paraply. Jag tittar på dem och skrattar tillbaka. Jag hänger med Farmor och gräver i klistermärkskorgen hos folktandvården. Jag lär Farmor att betala nyponsoppa, 2 liter mjölk, bananer, vaniljyoghurt, risifrutti, rulltårta och lingonsylt med kontokortet. På vägen hem håller jag Farmor i armen så att hon inte halkar, i vänsterhanden bär jag två matkassar och min väska i den högra. Regnet har övergått till.. ja, inte snö men till något däremellan. Vi går i motvind. Det går inte så fort. Det är blött. Det är kallt. Och vi skrattar.

'''

Farmor letar efter mössan som sitter på huvudet och sjunger Mors Lilla Olle för sig själv när hon ska sova. Alla 4 verserna. Hon kan berätta 70 år gamla historier men hittar inte riktigt hem från tunnelbanan. Hon är arg på sina ögon men glad åt den nyinköpta rulltårtan.

Dags att drömma lite

Säger godnatt med en mysig playlist. Använd den väl i höst. Puss!

Pick yourself up don't blame the world

Pianot vågade jag mig inte på.
Imorgon ska jag gå med lilla Farmor till folktandvården.


Se solen gå ner i panorama perspektiv

När jag var 9 dansade jag under en snurrande discokula i en skolmatsal och sjöng "ska vi riva hela haket, såklart!". Det var ett tag sedan. Nu återupptäcker jag Petter, här är hans kärleksaffär.

 


hej bloggen pallar du en till


Väntar med spänning, på spänning. Spännande, helt klart.



hej bloggen är du också vaken inatt

När allt normalt folk sover för längesedan är jag ofta jävligt vaken. Som nu. Hehe. Lyssnar på albumet Deep Cuts och gräver djupt bland minnen och bilder. Just ikväll gör det inte så mycket. Är ledig imorgon. Har en fet plan för morgondagen som ungefär går ut på att springa i kylan och spela piano. Men inte samtidigt, förstås. Får återkomma med huruvida planen går i lås eller inte. Nu bestämde Spotify åt mig att jag skulle lyssna på Young Dad - jag klagar inte.

Nu valde den (det? han? hon? spottan?) Roscoe. Tackar och tar emot. Vi har en grym relation jag och Spotify. Det är ett givande och tagande, som det ska vara. Jag ger lite kärlek, och får musik. Vad jag vill, när jag vill.
Spotify, I love u.


Långa dagar blev till nätter sen till år


 


Mikrofonkåt

Tv-programmet Så mycket bättre på Tv4, är verkligen så mycket bättre. 
Det är en vecka på Gotland. Det är 7 individer med likheter och olikheter, som möter, hittar och uppskattar varandra. Det är människor, musik och känslor. Det är på riktigt.
Och på riktigt är så jävla bra.

Det här är hett!




Syns det?

Efter ett antal nerpackade dag- och anteckningsböcker, bortglömda worddokument och lösenordskyddade bloggar provar vi nåt nytt.




RSS 2.0