fånga inte dagen, släpp den fri.

Ungdomarna. Det är de som är viktiga. De som det ska att satsas på. De som är framtiden. Har jag typ nån slags 20-årkris? Jag vill inte bli gammal och oviktig. (men, vem vill det?) Jag hoppas att jag kommer bli vän med tanken, och det faktum, att jag ska åldras. Att jag ska bli vuxen (eller fan, det är jag ju redan? typ? nästan? förvirrad tjej), bli medelålders, bli äldre. Det är inget man kan undvika och man borde bara gilla läget. Det är säkert okej. På många sätt är det nog till och med skönt att bli äldre. Äldre och klokare. Tryggare. Det finns fördelar. Men ändå. Jag vill liksom...  jag vill alltid vara framtiden.


Onsdagkvällar

Tänk hur många känslor man hinner känna på en dag. Massor. Känslor, häftig grej.
Jävligt jobbiga ibland. Jävligt fina ibland. Den här känslan, just nu, gillar jag.


we're just two dreams under the same sky


eftersom vi ändå inte kan (eller försöker..) sova.



Så himla fint. Om jag var grabb skulle jag typ bli lite kär.

nästan där.



(jag vet att du redan gjort det malin. men jag måste, bara för att den är så bra.)

Så var det måndag

Konstigt hur bra man mår av att springa så att 7eleven-pastan är på väg upp va? Haha.
Äh, jag har ärligt talat inget att skriva. Jag kan inte skriva sånna inlägg "hej idag köpte jag en ostfralla till frukost sen jobbade jag sen köpte jag några nya nagellack, smink och schampo sen hade jag möte med chefen sen köpte jag mat sen kom jag hem sen åkte jag till träningen sen tränade jag och sen kom jag hem hepp hepp" eller, det kunde jag ju. Men men, imorn är det tisdag. Är rätt pepp på tisdag, hoppas jag är lika pepp när klockan ringer imorgon bara. Återstår att se...

Puss da.


ctrl+z

Hej.
Förlåt om jag stör.
Men jag fick för mig att du ville. 
Åh.
Mitt i natten också.
Fan.
Fan så dumt.
Jag ville att du ville.

Above and Beyond

Skulle gå hem från bussen.
Först tog jag på mig vantarna, sen luvan.
Så klev jag av och tänkte fan vad kallt
Sen tänkte jag liksom, jag måste ändå gå här. Här i kylan, hela vägen hem.
Det går snabbare om jag går fort.
Och känns snabbare om jag sjunger med i musiken.
Det funkade.

idag var en sån, vardag.

Hej.

Nu ska jag skriva ett inlägg utan krångel. Ett inlägg man förstår, från det första ordet till den sista punkten. Idag har jag jobbat. Så roligt med mitt jobb att träffa så många människor på en dag. Jag var lite opepp. Sen skulle alla "tänka på saken" eller "komma igen senare/imorgon/efter löning/i helgen osv.". Så vart jag liksom ännu mera opepp. Liars!!! 
Sen köpte jag en kaffe av en trevlig cafésnubbe. Koffein + snäll människa = energikick till mig. Tydligen blev alla kunder mycket rikare när jag var piggare. Coolt. Jag tycker det är häftigt med energierna. Hur de liksom sprider sig. Någon är trevlig mot mig, jag blir glad, jag är trevlig mot andra och de blir lite glada och är trevliga tillbaka, jag blir glad igen. Som ringar på vattnet ni vet.. alla blir glada och det fred på jorden. Typ. Sjukt bra.

Hejdå.


14/2

Känner att jag borde klämma ur mig ett blogginlägg en dag som denna. Ja men gissa om jag blev överraskad när jag vaknade till frukost på sängen, 100 röda rosor i rummet och ett par diamantörhängen under kudden??? Eller, nej juste.. det drömde jag, innan jag vaknade. Äh.

Hoppas ni haft en glad alla-hjärtans-dag. Och hoppas ni får glada alla-andra-dagar också. Puss.

But when I do,

I really do.

Talking to the moon



0:35, 1:27, 3:02. Fint.

men, behärska dig.

Ibland är det kanske bäst att äta köttfärssåsen som den är. Fast idag åt jag soppan precis som den var (god, btw) och det är ju lite sak samma. Jag förstår att jag inte får några kommentarer när jag skriver inlägg som det här. Omöjligt att förstå vad jag svamlar om ju. Imorgon när vi vaknar är det fredag, det hänger ni med på va? Lätt att ta in. Och fredagar är ju ganska bra. Vem vill pussas?

Whatever makes you happy.

För precis två veckor sedan, minus en timme typ, satt jag här och ville skriva om hur glad jag var. Jag gillar onsdagkvällar. Jag är glad att jag kan göra armhävningar. Jag är glad att mitt lag tränar i så snygga tröjor. Om jag fick välja (och det fick jag) mellan konstgräset på Älta IP eller en strand på Rhodos så vet ni vad jag väljer.


En tanke om ångest

Lite ångest är bra, som en vägvisare. Den lilla ångesten är en varningssignal som säger
"hej, hallå, vänta, nu tappar du balansen. Stanna, annars ramlar du." Den lilla ångesten är som "WRONG WAY" i bilspelet. Och om man struntar i den, sätter gasen i botten och bara kör... Ja, då blir den lilla ångesten till den stora ångesten. Och den stora ångesten är inte bra. Den är farlig. Förlamande.



Tillägg: det finns nog lite olika typer av ångest. Jag tror det finns en slags obefogad ångest också, den ska man inte lyssna till, bara skita i. Nu gäller det bara att hålla rätt på alla så kallade ångestar.


Baby Boogaloo I love U


4 år

Han ställer nyfikna frågor om livet. Om flygplanen på himlen, sångerna på radion, istapparna längs hängrännorna, om en vissnad blomma. Han frågar varför flyger det så sakta? Vad sjunger dom om, pappa? Varför smakar istapparna inte som isglass? Varför sover blomman, mamma?


och förresten har jag träningsvärk eller sömnbrist i överarmarna, jag vet inte men det känns väl ungefär likadant? kan vara lite av varje. ont gör det. aj.

Det är nu jag skulle kunna säga nästan vad som helst, till vem som helst. Och precis det där, till dig. Låtsas att ni är pigga imorgon och le mycket. Det lönar sig. Man får rabatt på lunchen till exepmel. Och lurar hjärnan att man är glad(are). Då blir man glad och rik. Sådärja.

Puss!

Glass, kakor och annat gott. Mums.

Det är inte det att jag både vill äta kakan och ha den kvar, jag vill bara prova två olika sorter. Samtidigt. På olika platser. Är det verkligen för mycket begärt? Ja jag vet, det är det. Men jag vill det lika hopplöst ändå. Att gå på magkänslan i val blir ofta bra, magen har nästan alltid koll på rätt och fel. Men, hur gör man när man ska välja mellan rätt och rätt? Jag vet att det är ett lyxproblem, kanske med betoning på just LYX men rent känslomässigt är det liksom betoning på just PROBLEM. Jag vet vad jag kommer välja. Den ena kakan ser nog lite godare ut, jag kommer välja den. Och avstå den andra. MEN JAG ÄR JU SÅ JÄVLA KAKSUGEN!!!




ÄLSKADE HULTSFRED

Hultsfredsfestivalen 2009 är bland det bästa jag varit med om (tillsammans med Gothia 2004, och nåt mer viktigt och roligt som jag glömt bort just nu...) Här är ett utdrag ur min lilla "årskrönika" från året 2009.

"Sen var det äntligen dags för HULTSFRED! Jag, Anna & Malin packade in tält, stövlar, cider och lite för mycket kläder i Karins bil och gav oss ut på vägarna söderut! Anna hade ont i magen, det blev värre och slutade med att jag fick ringa ambulans och istället för att hjälpa mig & Malin med att sätta upp tält i blåst & regn hamnade hon på sjukhus i väntan på att operera bort blindtarmen. Helt galet otajmat och skittrist. Allra mest för hennes egen skull. Men trots allt blev Hultsfred helt fantastiskt. Jag & Malin delade tält och slog oss ner i ett skönt Tyresö-camp. Malin hookade med *piiip*. Pussen från parken några veckor tidigare fanns också där i festivalvimlet någonstans. Vi fick inte tag på varandra men det var väl kanske lika bra. Jag hade Malin vid min sida i princip varje minut, och det var perfekt. Vi gjorde som vi ville, det var så enkelt. Vi såg killers, mando, sahara och Lars & Lars & Lars & Lars. Vi var fulla, vi var glada. Spelningarna var fantastiska, helt klart en av årets (och kanske mitt livs so far) höjdpunkter. Sen var det dags att rulla ihop sovsäckarna och släpa allt tillbaka till den lånade bilen, det var den sämsta delen av festivalen. Sovsäcksjävel. Tältjävel. Fan va tungt det var att bära. Men vi fick ihop det tillslut och sen drog vi upp MANDO på högsta volym och började färden hem. Malin tappade sin mcdonalds-kaffe och fick för sig att plocka upp den, vi höll typ på att köra av vägen men klarade oss tillslut hela vägen hem. Jag kom hem till ett tomt hus, Mamma, Pappa och Tony var i Norge. Skönt, jag gick till ica och köpte tonfisk på burk som jag åt på knäckebröd till middag. Hade uppenbarligen fått mersmak av festival-menyn."

Mitt hjärta klappade i takt under den sommarveckan i Hultsfred, i takt med musiken, i takt med livet. Det var min andra festival men det kändes som min första. Jag upptäckte hur fint 
fenomenet festival kunde vara. Ni vet den bekymmerslösa bubblan man lever i ett par dagar. Mixen av musik, människor och möten. Man lever i nuet (för nuet är det enda som finns i alla trånga tält, på alla svettiga spelningar och i alla kissnödiga toaköer) för ett par långa (men ändå alldeles för korta) dagar och nätter.



Ett år senare i ett annat festivalvimmel i staden Borlänge spred sig orden mellan tältet att Hultsfredsfestivalen (som skulle kicka igång bara ett par veckor senare) läggs ner. Jag satt där i en trasig solstol i ett skitigt camp när jag hörde nyheten och jag kände mig lite som en svikare. Som köpt fel biljett. Jag hade gjort precis som alla andra och fallit för budskapet om fred och kärlek. Nykomlingen hade kört över klassikern och den 30:e upplagan av Hultsfred blev till ingenting alls mer än en slags tomhet och sorg. Men nu känner jag mig hel och glad igen, festernas fest är tillbaka och jag håller tummarna för fina bandsläpp inom kort!!!

ps. jag gillar Peace & Love, också. Bara inte riktigt lika mycket. ds.

Till dig, "partner in crime".


Dags att lätta upp stämningen litegrann. Simma upp till ytan och ta luft. Här har ni det, lika enkelt som klokt.


Livet

Så mycket jag inte vet, och aldrig kommer veta. Så mycket jag vet, och aldrig kommer glömma. En väg, av oändligt möjliga. Hur ska allt få plats?


promising


RSS 2.0