Vackert


kärlek & fotboll

Hittade nåt gammalt, som hade fastnat i utkast och aldrig blivit publicerat. Från 28 juni kl. 01.47 tydligen, här har ni det: 

Kärlek, borde vara mer som fotboll. Fotboll är enkelt. En spelplan, två lag, varsin planhalva, varsitt mål, och tydliga linjer som visar vart gränsen går. Behöver aldrig undra vart man ska, eller undra vem man kan lita på. Och om någon gör sånt man inte får, sånt som är farligt och kan göra ont så blåser domarn i sin pipa. Dömer frispark. Du som kör med fusk och fula trix. Du som lägger krokben. Du som knuffas hårt. Du som krossar knäskålar. Du som säger saker som man inte får. Du får inga fördelar i fotboll. Du får varning. Kanske utvisning. Får inte vara med. HÖRDE DU DET! DU FÅR INTE VARA MED! Du får kliva av. Duscha av dig skiten (om den lossnar) och skämmas. Du kan komma tillbaka när du lärt dig spelets regler och kan spela hårt, men schysst. I fotboll sätter man inte sina egna regler. Och alla man (jag) kan lita på har gula tröjor. Enkelt.


De där armarna funkar inte... haha

(Gult som i Älta IF, inte som i domar-tröja..)


Söndag


Bra söndagsfrukost? Ah, den va bra.


Söndagsbilden


En låt som funkar på söndagar. Och andra dagar.

om hållplatser och resan därifrån

Bussen stannar fortfarande där
men inte jag

Någon kliver av
ett par stycken på

Jag bryr mig inte vem eller vilka
som jag gjorde då

När det kunde vara du 
ganska längesen nu

Bussen stannar fortfarande där
det är allt ungefär




We'll walk in fields of gold


Åskmoln skulle ingen gilla

Jag har en idé. En tanke, som jag bärt med mig genom ett par år. Jag älskade tanken från första gången jag tänkte den. Det är dröm jag önskar att jag kunde verkställa, men som aldrig aldrig kan bli sann. Jag önskar att vi var som små genomskinliga moln. Små moln vi aldrig kunde se, bara känna. Lära känna. Känna av. Kanske så som någon föreställer sig själen, alla har väl någon slags föreställning om den, vare sig man tror på den eller inte. Kanske något i den stilen. Allt annat skulle vi se som vanligt, utom varandra. Och det enda vi visste om varandra, var det vi kände i varandras närvaro. Jag försökte förklara min idé i lunchrummet på jobbet här om veckan, vissa verkade lite på. Vissa verkade inte förstå. Vad säger ni? Skulle ni va på? (om det skulle gå..)

Alla praktiska detaljer i min dröm är inte helt lösta, men det behövs inte, det är ju bara en tanke. Att vi kunde vara små osynliga moln, men ändå kunna äta, springa, dansa, klättra i träd, kramas, gunga. Och spela fotboll, förstås och framförallt.





a heavy heart to carry


en vecka senare


Samma ställe, samma aktivitet, inte samma känsla. Vad beror det på?

those weird little movies

Jag drömde att du ringde. Jag övningskörde, men svarade ändå. Bad någon annan hålla i ratten. Det var liksom, mindre viktigt.

Lyrics

Jag känner att ödet är i våra händer, och jag vägrar släppa taget.


This one's for you


Sista gången

Sista gången jag längtade efter bolibompa.
Sista gången vi hördes på telefon.
Sista gången jag gick på kalas i prinsessklänning.
Sista gången jag fick betalt för att plocka maskrosor.
Sista gången jag loggade in på lunarstorm.
Sista gången du fick mig att gråta.
Sista gången pappa bar mig in från bilen och stoppade om mig i sängen på en gång. Utan tandborstning.

Det finns så många sista gånger. Ibland är det skönt att det är sista gången. Ibland vemodigt. Livet är fullt av dem, de sista gångerna. Man gör allt en sista gång. Av alla gånger mitt hjärta slår, så kommer en gång att vara den sista. Allra sista. Det är så konstigt, att det slår, och slår och slår och slår. Om och om igen. Igen, igen. Sen aldrig mer. Jag tänkte, att det kanske slutar slå mitt i ett slag. Då blir det bara ett halvt, det sista hjärtslaget. Mitt hjärtas sista lilla dunk. Sen är det föralltid tyst.


Innan vi säger godnatt

Hej, ville bara säga att jag mår bra och längtar till imorgon. Att vara nöjd med dagen som varit och känna förväntan inför morgondagen, den känslan önskar jag att man alltid gick och la sig med. Jag drömmer nog nåt fint inatt, hoppas jag kommer ihåg vad, när jag vaknar imorgon.


Sånt där som jag skriver om när klockan är kvart över ett eller så

Hej.

Förlåt att jag är sen. Jag är ofta det. Hinner inte med bussen. Missar tåget. Chansen. För att jag behövde byta kläder fem gånger, föna håret och nästan stanna hemma. Men jag gjorde inte det, jag stannade inte hemma, jag kom. Men jag kom lite för sent. Cyklade inte tillräckligt fort för att kompensera hårföneriet. Men det kändes väldigt, väldigt viktigt där och då. Att ha torrt hår. Väldigt viktigt. Inte så viktigt, med torrt hår, om man inte kommer någonstans. Och jag kommer ingenstans utan bussen. För jag har ju inget körkort. Men vi får vänta på nästa buss. Jag och mitt torra hår.

Förlåt om du fick vänta, eller om du inte orkade.

Ps. När jag ska till jobbet missar jag nästan aldrig bussen, för jobbet måste man gå till. Ds.

Y'all don't wanna hear me you just wanna dance


Fantastisk tjej, lyssna.

Jag, DigiListan och solen

Idag var det lätt att springa. Benen var tunga, men det var lätt ändå. Soligt, färgglatt, lätt. "You can try but never stop me" spelade radion, och så kändes det. Om jag inte hade haft en tid att passa hade jag sprungit länge, länge till. Här var jag tvungen att stanna till ett tag:  


Hösten när den är som finast.

Långa dagar blev till nätter sen till år

Det är verkligen höst nu. Jag har en spellista med samma namn, höst, alltså. Från förra hösten, men den funkar ganska bra den här hösten med. Ett år. Mycket har hänt, inget har hänt. Den är fin, spellistan alltså. Hösten med, hoppas jag.



Och breven som skrevs dom kom aldrig fram


om det är en dålig inspelning kan även andra tycka att det låter märkligt

Ni vet hur rösten låter så märklig när man hör sig själv på en inspelning? Man tänker: vad konstigt det låter, det låter ju inte alls som jag. Och alla andra säger: nej det låter inte konstigt, det låter precis som du. Det låter olika för att man alltid hör sig själv på två håll, inifrån och utifrån. Man hör allt, och alla andra hör bara hälften. Och precis som ingen någonsin kan höra dig på samma sätt som du själv gör, aldrig höra samma röst du, kan de inte heller se eller känna dig som du gör. De kan inte se och känna allt från sitt håll, utifrån.


Sent

Jag ska nog inte blogga nåt inatt.


De ville ha en villa

De går på husvisning. De tänker, kan vi bo här? Undrar, kan vi trivas här? Innanför den här dörren, i de här rummen, mellan de här väggarna. Kan vi leva här? Vakna, vara, älska, skratta, gråta, bråka, bli sams, äta, kissa, duscha, drömma, glömma, läka, njuta, sova. Kan vi göra allt sånt där, och allt annat som hör livet till, här? Kan vi bli, vara, och förbli, lyckliga här? Om ja, så lägger de ett bud. Så får de se hur långt det räcker. Budet. Lyckan i huset.

Jag håller tummarna för dem. Att de trivs, även när solen inte lyser som den gjorde på den där 
annonsbilden. Att livet smakar bra ändå, fastän fruktskålen inte alltid kommer vara färggrann och välfylld. Att lyckan fortfarande frodas, när blommorna vissnat. Jag hoppas det.




Hur mår du?

Jag kom på en sak idag, när jag satt och gjorde ingenting. Eller riktigt ingenting gjorde jag väl inte. Men ingenting särskilt, inget extraordinärt. Och så kom jag på, att det viktiga är inte vad man gör, utan hur man mår. Jag gör hellre inget särskilt och mår fint, än gör något extraordinärt och känner mig ledsen. Och det är klart, att ofta så påverkar vad man gör hur man mår, och vice versa. Vad jag menar är att, vad man gör är inte allt. Men hur man mår, det är allt.

livet är en dans

Det är som att dansa. Och jag tycker jättemycket om att dansa. Men jag vill bara dansa, när min kropp vill det. Jag vill bara dansa när musiken gör det omöjligt, att inte göra det. Då vill jag dansa. Inte annars. Jag ställer mig inte på ett dansgolv och låtsas. Förstår du? Alltså, tvinga mig inte att dansa. (men hjälp mig, ibland) Tvinga heller aldrig dig själv att dansa om du inte vill. Dina fötter, bina ben, dina knän, dina höfter, midja, axlar, armar, händer, huvud. Om hela kroppen vill. Om hjärtat slår för fort för att stå still. Då dansar vi.


kärleken till helium

Lika roligt då...



.. som nu:


"Nu finns det nog inget kvar.. nä.. men det var kul."

om dig och andra, men mest om mig


Vägar där jag gått
korsningar där du kysst mig
där jag kysst någon annan

Ingenting finns kvar nu
förutom vägarna
och korsningarna

Kvar på samma platser
de ska ingenstans
men leder någonstans

Jag går i regnet
längs vägar och korsnignar
Jag ska någonstans




gissa om jag tyckte om att fylla tjugoett..











RSS 2.0